Vegetarische boerenkoolsoep met kikkererwten en cannellonibonen

Beperk het eten van boerenkool niet tot onze lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze lekkere vegetarische boerenkoolsoep.
Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
2 ons gesneden boerenkool
2 teentjes knoflook
4 ons kikkererwten
4 ons cannellini bonen
1 liter groentebouillon
zout en peper
BEREIDING
 
  • Fruit de knoflook heel kort met een beetje olijfolie in de soeppan.
  • Voeg alle bonen toe en laat zachtjes warm worden (± 2 minuten).
  • Voeg de boerenkool toe.
  • Roer door elkaar. Let op: voorzichtig roeren om te voorkomen dat de bonen breken.
  • Schenk de bouillon erbij.
  • De boerenkool moet ondergedompeld zijn. Voeg eventueel nog wat water toe.
  • Breng alles aan de kook op een hoog vuur.
  • Zet de pan op een laag vuur.
  • Laat de vegetarische boerenkoolsoep zachtjes pruttelen, totdat de boerenkool net gaar is (± 10 min.).
  • Dien de vegetarische boerenkoolsoep op met geroosterd brood uit de oven, ingesmeerd met knoflookolie.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail