Vegetarische boerenkoolsoep met pompoen

Beperk het eten van boerenkool niet tot onze lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze lekkere vegetarische boerenkoolsoep met pompoen.
Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
250 gram gesneden boerenkool
1 pompoen
2 uien
4 tenen knoflook
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1 liter bouillon
100 ml olijfolie
of een flinke klont kokosolie
zout en peper

N.B. De benodigde hoeveelheid bouillon voor deze vegetarische boerenkoolsoep met pompoen hangt ook af van hoe groot je pompoen is. Voeg zo nodig wat extra bouillon toe of wat extra water.

BEREIDING
 
  • Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
  • Verwarm een grote pan met dikke bodem en smelt daarin een flinke klont kokosolie of gebruik olijfolie.
  • Snijd de ui fijn.
  • Fruit de ui in de olie tot deze zacht is.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe.
  • Voeg 2 teentjes knoflook toe met de knoflookpers.
  • Bak de knoflook kort mee op een laag vuur.
  • Voeg de blokjes pompoen toe.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat zachtjes pruttelen op een laag vuur (± 10 min.).
  • Voeg de boerenkool toe.
  • Laat de soep nog ± 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
  • Voeg daarna de resterende knoflook en olijfolie toe.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Blend met een staafmixer tot hij de soep glad is.
  • Proef de soep nogmaals op zout en kruiden en voeg eventueel nog wat toe.
  • Strooi ter decoratie eventueel nog wat gesneden boerenkool of peterselie over de soep.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail