Vegetarische boerenkoolsoep met ui, prei, wortel en tomaat

Beperk het eten van boerenkool niet tot onze lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze eenvoudige, maar lekkere vegetarische boerenkoolsoep.

 
INGREDIËNTEN
 
150 gram gesneden boerenkool
150 gram prei
150 gram wortel
150 gram tomaat
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook 1 teen, in plakjes
1,5 liter groentebouillon
1 ons geitenkaas (garnering)

N.B. Wil je de soep wat dunner hebben, voeg dan wat extra bouillon of extra water toe, en eventueel een bouillonblokje.

BEREIDING

 

  • Fruit ui en knoflook in een eetlepel olijfolie in een soeppan.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Voeg alle groenten toe.
  • Breng aan de kook op een hoog vuur.
  • Laat daarna de soep op een laag vuur zachtjes doorpruttelen (minimaal 10 min.).
  • Als de groenten beetgaar zijn, is in principe de vegetarische boerenkoolsoep klaar, tenzij je liever een gladde soep wilt.
  • Wil je liever een zachte, smeuïge en gladde soep, kook dan ongeveer 15 – 20 minuten.
  • Pureer de soep daarna met een staafmixer om een mooie gladde soep te krijgen.
  • Serveer de vegetarische boerenkoolsoep met verkruimelde geitenkaas.
  • Eet smakelijk!
  • Tip
    Heb je geen zin om zelf bouillon te maken? Maak dan gebruik van de biologische bouillon van De kleinste Soepfabriek of voeg biologische bouillonblokjes toe.
    Beiden zijn verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail