Vegetarische pompoen-pastinaaksoep

INGREDIËNTEN
 
2 pastinaken
halve pompoen
1 ui
1 teentje knoflook
1 liter groentenbouillon
1 klein rood pepertje
2 kruidnagels
1 theelepel komijn
1 blik kokosmelk
peper en zout
peterselie (garnering)
BEREIDING
 
  • Snijd ui, pompoen en pastinaak in kleine stukjes.
  • Fruit de ui in een beetje olie.
  • Voeg de geperste knoflook toe.
  • Voeg daarna pompoen en pastinaak toe.
  • Bak dit geheel ± 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg 1 liter bouillon.
  • Voeg kruidnagels, komijn en rode peper toe.
  • Laat 30 minuten koken.
  • Pureer de pompoen-pastinaaksoep met een staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng weer aan de kook.
  • Breng de pompoen-pastinaaksoep op smaak met peper en zout.
  • Garneer eventueel met verse peterselie.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail