Vegetarische zuurkooltaart met pecorino en bieslook

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze hartige vegetarische zuurkooltaart met aardappel, ui, bieslook, knoflook en pecorino?
Deze zuurkooltaart is eenvoudig klaar te maken. Lekker als snack of bij de lunch.

INGREDIËNTEN
 
400 g zuurkool
3 middelgrote vastkokende aardappels
1 kleine ui
1 teentje knoflook
verse bieslook
4 plakjes diepvries bladerdeeg
4 eieren
1 eidooier
1 eetlepel water
150 gram geraspte pecorino
150 ml volle melk
150 ml slagroom
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Laat de deegplakjes ontdooien.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Druk het overtollige vocht uit de zuurkool met een pollepel.
  • Snijd of knip de zuurkool fijn.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en leg daar de plakjes bladerdeeg op.
  • Laat ze een heel klein randje overlappen zodat je 1 groot vierkant krijgt.
  • Plak de randjes vast met een vochtige vinger.
  • Wrijf een deegroller in met bloem en rol daarna het deeg zo ver dat je deeglap groter is dan de bakvorm die je gaat gebruiken.
  • Bekleed de bakvorm met het deeg en laat het overtollige deeg over de rand heen vallen.
  • Pel de ui en de knoflook.
  • Snijd ui, bieslook, en knoflook fijn.
  • Schil de aardappels en maak er zo dun mogelijke plakjes van (kaasschaaf).
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Voeg ui, knoflook, bieslook, melk, 4 eieren, geraspte pecorino en slagroom toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de helft van het mengsel in de beklede vorm.
  • Leg daarop dakpansgewijs de plakjes aardappel totdat het zuurkoolmengsel helemaal afgedekt is.
  • Verdeel daarna de rest van het zuurkoolmengsel over de aardappel.
  • Vouw het overhangende deeg over de zuurkooltaart naar het midden.
  • Bestrijk de bladerdeegranden met eidooier.
  • Bak de zuurkooltaart in ±70 minuten goudbruin, gaar en stevig.
  • Controleer na ±50 minuten of de taart niet te bruin wordt.
  • Is dat het geval, leg dan aluminiumfolie over de zuurkooltaart.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail