Viskoekjes van pompoen,
zoete aardappel, zalm en kabeljauw

INGREDIËNTEN
 
150 gram pompoen
250 gram zoete aardappel
100 gram zalm
250 gram kabeljauw (of andere witte vis)
1 rood uitje
1 eetlepel Ras el Hanout (kruiden)
3 bosuitjes
blaadjes basilicum
een scheut rijstmelk
een paar eetlepels amandelmeel of havermout
1 ei

N.B. Met dit recept kun je ongeveer 10 viskoekjes maken.

BEREIDING
 
  • Schil 250 gram zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Snijd 150 gram pompoen in kleine blokjes.
  • Kook de zoete aardappel en pompoen net onder water in 20 minuten gaar.
  • Snijd ongeveer 100 gram zalm in heel kleine stukjes.
  • Snijd ongeveer 250 gram kabeljauw in kleine stukjes.
  • Giet de zoete aardappel en pompoen af en meng ze door de vis.
  • Voeg een fijn gesnipperd rood uitje toe.
  • Voeg 1 eetlepel Ras el Hanout toe.
  • Voeg 3 in ringetjes gesneden bosuitjes toe en wat fijn gesneden blaadjes basilicum.
  • Voeg een scheut rijstmelk toe.
  • Maak de viskoekjes zo nodig iets steviger door er een paar eetlepels amandelmeel of havermout doorheen te roeren.
  • Vorm ongeveer 10 platte ronde viskoekjes.
  • Haal de viskoekjes door een los geklopt ei.
  • Strooi op beide zijden wat havermout.
  • Bak de viskoekjes op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin.

Tip
Eet lekker brood en een salade bij deze viskoekjes en je hebt een compleet hoofdgerecht.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail