Warme spruitjessalade met appel

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een warme salade, dat eet u vast niet iedere dag, ik in ieder geval niet. De koude dagen komen er aan en dan is deze warme spruitjessalade met appel en honing een goede en gezonde manier om de inwendige kou te verdrijven. Zelfs kinderen vinden deze spruitjessalade meestal lekker omdat er appel en honing in verwerkt zit. Probeer hem eens.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
800 gram spruiten
4 appels
6 takjes rozemarijn
honing
4 handjes walnoten (optioneel)
125 gram geitenkaas (optioneel)
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en was ze.
  • Blancheer de spruitjes 3-5 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn (even proeven), giet dan af en laat goed uitlekken.
  • Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels (met schil) in stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en voeg spruiten en appel toe.
  • Roerbak op middelhoog vuur en maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd of knip de verse rozemarijn fijn en voeg toe.
  • Wanneer spruiten en appel zacht genoeg beginnen te worden, voegt u een flinke scheut honing toe.
  • Roerbak alles tot het een fijne ‘bite’ heeft.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail