Wentelrolletjes met banaan, aardbeien en nutella

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Een goedkoop, eenvoudig en ouderwets hapje, deze wentelrolletjes met fruitvulling en nutella. Niet alléén kinderen zijn er gek op. Deze wentelrolletjes zijn snel en eenvoudig klaar te maken, een kind kan de was doen zogezegd. Dit recept is voldoende voor 6 wentelrolletjes.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 banaan en een handje aardbeien
6 sneetjes wit tostibrood
nutella
1 ei
scheutje melk
kaneel
1 theelepel lichte basterdsuiker
olie
BEREIDING
 
  • Snijd de banaan en/of aardbeien in plakjes.
  • Klop een ei los en voeg hier een scheutje melk en beetje kaneel bij.
  • Snijd de korsten van het brood en rol de sneetjes brood een beetje plat met deegroller of fles.
  • Smeer op het begin van de sneetjes brood een laagje nutella en beleg met stukjes fruit.
  • Rol de boterhammen op zodat u mooie wentelrolletjes krijgt.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan.
  • Haal de rolletjes door het eimengsel en bak ze rondom in de koekenpan mooi bruin.
  • De wentelrolletjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail