Witlof-cannellinibonensoep

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Dit keer een lekkere vegetarische witlof-cannellinibonensoep. U zult het vlees niet missen! Dit is een heerlijk, fluweelzacht soepje als voorgerecht.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren en het smaakt allemaal even lekker.

Probeer, behalve de witlof-cannellinibonensoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
600 gram witlof
1 ui
half bakje tuinkers
1 blik cannellinibonen à 425 ml
1 eetlepel olijfolie
800 ml groentebouillon
100 ml slagroom
peper en zout
 
TIP
Geen zin om zelf bouillon te maken voor de witlof-cannellinibonensoep? Geen probleem!
De biologische bouillons van De Kleinste Soepfabriek zijn een goed, erg lekker en makkelijk alternatief. Of u kiest voor biologische bouillonblokjes, ook dat kan natuurlijk. Voor beide hoeft u niet naar een andere winkel, want zowel de bouillon in potten als de biologische bouillonblokjes kunt u kopen bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Pel de ui en snijd in snippers.
  • Was de witlof en snijd in repen.
  • Laat het blik cannellinibonen uitlekken en spoel af.
  • Verhit de olijfolie en bak ui en witlof 10 minuten op matig vuur.
  • Schenk de bouillon erbij.
  • Voeg de helft van de bonen toe.
  • Laat de soep 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Haal van het vuur af en voeg de slagroom toe.
  • Pureer de witlofsoep tot je een fluweelzachte soep hebt.
  • Roer de rest van de cannellinibonen door de soep.
  • Warm de soep nog even kort op, maar niet meer laten koken!
  • Maak de soep af op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de witlof-cannellinibonensoep over de borden of kommen.
  • Strooi er wat tuinkers overheen voor een mooi kleuraccent en een frisse nasmaak.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Serveer de witlof-cannellinibonensoep samen met lekker brood en een frisse salade, en je hebt in plaats van een voorgerecht een heerlijk en volledig hoofdgerecht.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail