Witlof-colasoep

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Een bepaald niet-alledaags soepje deze witlof-colasoep. Voor de echte cola-adepten een must! U zult gerechten gemaakt met cola niet dagelijks tegenkomen, dus u komt met iets heel bijzonders voor de dag als u dit aan uw gasten presenteert. En het is nog onverwacht lekker bovendien!

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren en het smaakt allemaal even lekker.

Probeer, behalve deze witlof-colasoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
500 gram witlof
2 bosuitjes
2 groentebouillonblokjes
1 theelepel cayenne- of chilipeper
3 theelepels nootmuskaat
2 eetlepels citroensap
0,25 liter kookroom
0,40 liter water
0,5 liter cola
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
 
TIP
Geeft u de voorkeur aan biologische bouillonblokjes voor de witlof-colasoep?
Geen probleem, u hoeft niet ver te zoeken. Ook die zijn te koop bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Was de witlof en verwijder het uiteinde en de bittere kern.
  • Snijd de rest van de witlof in grove stukken.
  • Roerbak de witlof in wat olijfolie tot hij wat glazig wordt.
  • Blus af met de helft van de cola.
  • Zet nu het vuur laag.
  • Voeg cayennepeper, nootmuskaat, bouillonblokjes en citroensap toe.
  • Laat de witlof-colasoep 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes klein en verdeel dat alvast over de soepkommen.
  • Roer de overgebleven cola en het water door de witlof-colasoep.
  • Maak opnieuw warm en laat nog heel even koken.
  • Pureer de witlof-colasoep met een staafmixer tot je een mooie gladde soep hebt.
  • Giet nu de room erbij en haal nog even kort de staafmixer er doorheen.
  • Maak af op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Schep de witlof-colasoep over de bosuitjes in de kommen.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Serveer de witlof-colasoep samen met lekker brood en een frisse salade, en u heeft in plaats van een voorgerecht, een heerlijk en volledig hoofdgerecht.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail