Witlof-frittata

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze witlof-frittata is lekker als lunch met goed brood, als borrelhapje of als bestanddeel van uw hoofdmaaltijd.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. Wat zo geweldig is aan witlof, is dat witlof – rauw of even geblancheerd – eigenlijk met alles te combineren is. Combinaties met andere groenten, alle fruitsoorten, vis, vlees, alle types kaas, eieren, noten, kruiderijen, zoet, zuur, zout of hartig, alles is mogelijk. Eigenlijk maakt het niet uit, bijna iedere combinatie smaakt even heerlijk.
U vindt op de website van Groenteboer Marco meerdere witlofrecepten. Beschouw die maar als voorbeeld om er vervolgens zelf lustig mee te experimenteren en nieuwe combinaties te ontdekken, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

Probeer, behalve deze witlof-frittata, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
1 kilo witlof
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 eetlepels olie
6 eieren
4 eetlepels belegen (of pittige oude) kaas
BEREIDING
 
  • Warm de oven voor op 175 graden.
  • Was de witlof, verwijder de onderkant en snijd de stronkjes in smalle repen.
  • Snijd de knoflook in fijne snippertjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
  • Roerbak de witlof een paar minuten met de knoflook en de peper in de olie.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Doe het witlofmengsel in de ovenschaal.
  • Klop de eieren los met een beetje zout en schenk dit over de witlof.
  • Strooi de geraspte kaas er over.
  • Laat de witlof-frittata in zo’n 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
  • Eet smakelijk!

TIP
Wil je deze witlof-frittata gebruiken als belangrijk bestanddeel van je hoofdmaaltijd?
De witlof-frittata is heerlijk in combinatie met gekruide, gebakken krieltjes. Of je kunt natuurlijk het jezelf nog makkelijker maken door er heerlijk brood bij te serveren. Dan heb je er nauwelijks werk aan en serveer je toch een heerlijk diner.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail