Witlof-makreelschuitje

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Dit witlof-makreelschuitje is heerlijk als hapje bij de borrel en zeer eenvoudig en snel klaar te maken. Omdat makreel zo’n sterke eigen smaak heeft, is het witlof-makreelschuitje in de meeste gevallen minder geschikt als voorgerecht. Dit is uiteraard mede afhankelijk van wat u verder op het menu hebt staan.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve dit witlof-makreelschuitje, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
1 gerookte makreel of makreelfilet
1 eetlepel citroensap
2 stronkjes witlof
1 theelepel dille
3 eetlepels mayonaise
peper
BEREIDING
 
  • Breek de makreelfilet in kleine stukjes in een kom.
  • Voeg mayonaise, citroensap, dille en peper toe.
  • Mix dit tot een tot een mooie mousse.
  • Maak met de witlofblaadjes een visueel aantrekkelijke compositie op een schaal.
  • Vul de blaadjes met de makreelmousse.
  • Mmmmmmm…. lekker!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail