Witlof-ovenschotel met sinaasappel en walnoot

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze bijzondere witlof-ovenschotel vormt samen met pasta of aaardappelen een heerlijk hoofdgerecht.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren en het smaakt allemaal even lekker.

Probeer, behalve deze witlof-ovenschotel, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
1 kilo witlof
1 sinaasappel
2 handen walnoten
1 theelepel dragon
1 grote (rode) ui
1 teentje knoflook
Parmezaanse kaas (geraspt)
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de witlofstronkjes in ca. 8 minuten beetgaar en halveer ze daarna in de lengte.
  • Halveer erg dikke stronken hierna nog een keer.
  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Vet een ovenschaal in en leg de uienringen op de bodem.
  • Verdeel de uitgeperste knoflook erover.
  • Pel de sinaasappel en snijd met een scherp mes alle partjes doormidden.
  • Verdeel de sinaasappelpartjes, de dragon en brokjes walnoot.
  • Verdeel nu de witlofstronkjes over de schaal.
  • Bestrooi met Parmezaanse of andere geraspte pittige (oude) kaas.
  • Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot de witlof gaar en gegratineerd is.
  • Dat wordt smullen met deze supergezonde witlof-ovenschotel

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail