Witlof-preisoep met oesterzwammen

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Een snel soepje, eenvoudig klaar te maken, niet duur en toch een bijzonder smakelijk soepje, deze witlof-preisoep. Heerlijk als lunch of als opkikker tussendoor en ook heerlijk als voorgerecht bij uw diner.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren en het smaakt allemaal even lekker.

Probeer, behalve deze witlof-preisoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
3 stronkjes witlof
2 preiwitten
400 gram oesterzwammen
2 eetlepels olijfolie
3 dl koffiemelk
4 dl groentebouillon
verse peterselie
peper en zout
 
TIP
Geen zin om zelf bouillon te maken voor deze witlof-preisoep? Maak dan gebruik van de heerlijke bouillons van De Kleinste Soepfabriek. Een goed, smakelijk en makkelijk alternatief. Of maak gebruik van biologische bouillonblokjes. Beiden verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

BEREIDING
 
  • Maak de witlof en de prei schoon en snijd ze fijn.
  • Breng de groenten aan de kook in weinig water.
  • Maak intussen de oesterzwammen schoon.
  • Snijd de oesterzwammen in dunne reepjes of scheur in kleine stukjes.
  • Pureer de groenten als ze gaar zijn met de staafmixer.
  • Voeg koffiemelk en bouillon toe.
  • Breng de soep op smaak en laat goed warm worden.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de oesterzwammen enkele minuten op een hoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de witlof-preisoep in kommen.
  • Drapeer de oesterzwam er bovenop.
  • Bestrooi de witlof-preisoep met wat fijngesneden peterselie.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Serveer de witlof-preisoep samen met lekker brood en een frisse salade, en u heeft in plaats van een voorgerecht, een heerlijk en volledig hoofdgerecht.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail