Witlofblaadjes met geitenkaas en honing

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades en hoofdgerechten, maar ook lekkere hapjes zoals deze witlofblaadjes met geitenkaas en honing. Het ziet er mooi uit, het is lekker snel klaar, het is niet ingewikkeld, het is gezond en u presenteert toch weer iets bijzonders als borrelhapje met deze witlofblaadjes.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve deze witlofblaadjes uit de oven, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
2 stronkjes witlof
geitenkaas
handje walnoten
honing
snufje peper
1 bosui
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de onderkant van de witlof af en snijd de witlof doormidden.
  • Verwijder het bittere gedeelte (het midden).
  • Maak de witlofblaadjes voorzichtig los.
  • Leg alle witlofblaadjes op een bakplaat.
  • Verdeel wat geitenkaas over elk blaadje.
  • Snijd de bosui in kleine stukjes.
  • Hak of breek de walnoten in kleine stukjes.
  • Verdeel bosui en walnoot over de witlofblaadjes.
  • Maak het geheel af met een beetje honing en een snufje peper.
  • Zet de witlofblaadjes 5 minuten in de oven totdat de geitenkaas een beetje smelt.
  • Maak op een schaal of groot bord een mooie compositie.
  • Borreltijd!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail