Witlofhapje met zalm, appel en Amsterdamse uien

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, lekkere hapjes voor bij de borrel en heerlijke voorgerechten zoals bijvoorbeeld dit witlofhapje met gerookte zalm, appel en Amsterdamse uien. Dit witlofhapje is een lust voor het oog en voor uw smaakpapillen, gezond en in een handomdraai klaar.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve dit hele smakelijke witlofhapje als voorgerecht, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
2 stronkjes witlof
1 bosje rucolasla
1 appel
5 plakjes gesneden gerookte zalm
12 Amsterdamse uien
1 takje dille
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwijder de onderkant van de witlof (ongeveer 2 cm).
  • Selecteer de mooie blaadjes en maak ze voorzichtig los.
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Was de rucola en verwijder de steeltjes.
  • Maak de rucola aan met olijfolie en peper en zout.
  • Vul de blaadjes witlof met de rucola.
  • Leg hier wat blokjes appel bovenop.
  • Snijd de Amsterdamse uien in grove ringen.
  • Leg de gerookte zalm bovenop de rucola en de appel.
  • Strooi hier royaal de Amsterdamse uienringen overheen.
  • Garneer het witlofhapje met takjes dille.
  • En klaar is uw heerlijke voorgerecht.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail