Witlofpakketjes uit de oven

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Witlofpakketjes uit de oven zijn heerlijk als lunch, als bijgerecht of in combinatie met een salade, rijst of aardappelen ook als hoofdgerecht.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve deze witlofpakketjes, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
8 kleine stronkjes witlof
8 plakjes bladerdeeg
8 plakjes kaas
8 plakjes ham
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Kook de witlof 5 minuten in een klein laagje water.
  • Laat de witlof goed uitlekken.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje ham, een struikje witlof en een plakje kaas.
  • Strooi er een beetje peper en zout over.
  • Vouw nu met vochtige handen de puntjes van het bladerdeeg aan elkaar.
  • Leg de witlofpakketjes op de bakplaat.
  • Strooi er nog een beetje geraspte kaas overheen.
  • Bak de witlofpakketjes in 25 minuten.
  • Mmmmmmm…. smullen maar!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail