Witlofpizza met beschuit

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze witlofpizza is supersimpel te maken. In plaats van deeg gebruik je beschuit, eigenlijk is het dus geen pizza. De witlofpizza is in een handomdraai klaar, bevat veel minder calorieën dan een echte pizza en is heerlijk.
De witlofpizza kan zowel warm als koud gegeten worden. De pizza kan dan ook prima meegenomen worden als lunch tijdens het werk. Ook als borrelhapje kun je goed scoren met deze snelle, caloriearme en gezonde ‘pizza’.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. Wat zo geweldig is aan witlof, is dat witlof – rauw of even geblancheerd – eigenlijk met alles te combineren is. Combinaties met andere groenten, alle fruitsoorten, vis, vlees, alle types kaas, eieren, noten, kruiderijen, zoet, zuur, zout of hartig, alles is mogelijk. Eigenlijk maakt het niet uit, bijna iedere combinatie smaakt even heerlijk.
U vindt op de website van Groenteboer Marco meerdere witlofrecepten. Beschouw die maar als voorbeeld om er vervolgens zelf lustig mee te experimenteren en nieuwe combinaties te ontdekken, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

Probeer, behalve deze witlofpizza, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
800 gram witlof
300 gram paprika
300 gram ham of gerookte kip
4 beschuiten
200 gram pittig belegen kaas
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de witlof in reepjes en kook deze kort tot het beetgaar is.
  • Giet de witlof af en laat goed uitlekken.
  • Snijd de paprika en ham of kip in kleine stukjes.
  • Verkruimel de beschuiten.
  • Meng paprika, witlof, ham, de helft van de beschuitkruimels en de helft van de kaas door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Meng de rest van de beschuitkruimels en de kaas door elkaar en strooi dit over het mengsel.
  • Bak de witlofpizza in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.
  • Eet smakelijk!

TIP
Wil je de witlofpizza gebruiken als hoofdmaaltijd?
Maak er dan een lekkere salade bij.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail