Witlofrecepten van Groenteboer Marco

Wist u dat witlof…

  • goed is voor de spijsvertering
  • helpt de lever te ontgiften
  • een laxerende werking heeft
  • een vochtafdrijvende werking heeft
  • cellulitis voorkomt en bestrijdt
  • goed is tegen malaria
  • veel vitamine C en kalium bevat
  • caloriearm is
  • voor 90% uit water bestaat
  • zowel rauw, gekookt als geroerbakt gegeten kan worden
  • in de 18e eeuw bij toeval in Brussel ‘ontdekt’ is
  • een heus eigen museum heeft in België
  • in het donker geteeld wordt om te zorgen dat de stronk wit blijft.
  • niet van licht houdt. Onder invloed van licht verkleuren de blaadjes namelijk en krijgen ze een bittere smaak.
  • tijdens het koken mooi licht van kleur blijft door wat citroensap aan het kookwater toe te voegen.

 

TIPS

Bestemd voor alle vegetariërs en mensen die minder (vaak) vlees willen eten
In alle witlofrecepten kunt u het vlees vervangen door de vleesvervangers van De Vegetarische Slager.
Groenteboer Marco heeft alle Vegetarische Slagerproducten op voorraad!

Geen zin om zelf bouillon te maken en/of geeft u de voorkeur aan biologische bouillon?
Gebruik dan voor deze witlofrecepten de kant-en-klare biologische bouillon van De kleinste Soepfabriek of biologische bouillonblokjes.
Beiden zijn óók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Naar boven

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail