Witlofsalade met brie en sinaasappel

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze witlofsalade met brie en sinaasappel is heerlijk als lunch, als bijgerecht bij uw diner of als maaltijdsalade in combinatie met lekker brood.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. Wat zo geweldig is aan witlof, is dat witlof – rauw of even geblancheerd – eigenlijk met alles te combineren is om een lekkere salade te maken. Combinaties met andere groenten, alle fruitsoorten, vis, vlees, alle types kaas, eieren, noten, kruiderijen, zoet, zuur, zout of hartig, alles is mogelijk. Eigenlijk maakt het niet uit, alle combinaties smaken even heerlijk.
U vindt op de website van Groenteboer Marco een aantal witlofsalades als voorbeeld, maar ik zou zeggen: experimenteer er lustig op los en ontdek nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

Probeer, behalve deze witlofsalade met brie en sinaasappel, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
500 gram witlof
2 sinaasappelen
100 gram brie
1 citroen
4 eetlepels walnoten
2 – 3 eetlepels rozijnen
peper en zout
 
U kunt de brie ook vervangen door een andere kaassoort die u lekker vindt. Snijd de kaas dan in blokjes.
 
U kunt eventueel ook nog wat appel toevoegen. Neem daarvoor een stevige, friszure appel en snijd in blokjes.
BEREIDING
 
  • Laat de rozijnen wellen in een laagje water.
  • Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in dunne reepjes.
  • Pel de sinaasappelen en halveer de partjes.
  • Snijd de brie in stukjes.
  • Meng witlof, sinaasappelen, brie, gebroken walnoten en rozijnen in een kom.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de salade met het vocht van de citroen.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Heeft u zin in een maaltijdsalade?
Serveer dan deze witlofsalade met brie en sinaasappel met lekker brood en eventueel bijpassende kaas als beleg.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail