Witlofschotel met mais en tortillachips

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze Mexicaans getinte pittige witlofschotel met mais en tortillachips is lekker met zilvervliesrijst. Een verrassend lekkere schotel, die toch eenvoudig klaar te maken is en weer eens wat anders als anders.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve deze pittige witlofschotel, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
750 gram witlof
500 gram gehakt
1 ui
4 tomaten
2 teentjes knoflook
250 gram maiskorrels
100 gram tortillachips
100 gram geraspte kaas
tabasco
2 eetlepels honing
peper en zout
 
TIP
Eet u liever vegetarisch? Vervang dan het gehakt in de witlofschotel door het rul gehakt van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de witlof schoon en kook de stronkjes in circa 7 minuten beetgaar.
  • Snijd de ui en tomaten in blokjes.
  • Bak het gehakt rul en fruit de fijngesneden ui en knoflook in een koekenpan.
  • Voeg hier de tomatenblokjes aan toe.
  • Bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg dan de maiskorrels, scheutje tabasco, zout, peper en honing toe.
  • Leg de uitgelekte witlof op de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel het maismengsel hier overheen.
  • Verkruimel nu de tortillachips over de witlofschotel.
  • Bestrooi de witlofschotel met geraspte kaas.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven.
  • Bak de witlofschotel in 20 minuten goudbruin.
  • Serveer met zilvervliesrijst.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail