Witloftagliatelle

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Dit keer een eenvoudige snel klaar te maken hoofdgerecht. Maak er een lekkere salade bij en dan presenteert u met deze witloftagliatelle een lekkere maaltijd aan uw gasten.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve dit witloftagliatelle, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
800 gram witlof
3 bosuitjes
250 gram gerookte spekreepjes
300 gram groene tagliatelle
4 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Zet een pan water op voor de tagliatelle.
  • Maak de bosui schoon, snijd 2/3 in stukjes van 1 cm en snijd het resterende groen heel fijn.
  • Was de witlof en snijd de stronkjes in de lengte in dunne repen.
  • Doe de witlof in een ruime kom.
  • Voeg olijfolie en azijn toe en schep om.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes 4 minuten in een koekenpan zonder olie op hoog vuur.
  • Draai het vuur lager en schep de stukjes bosui (van 1 cm) en de witlof door de spekjes.
  • Bak dit nog 5 minuten.
  • Giet de pasta af in een vergiet en schep dit door de witlof.
  • Verdeel de witloftagliatelle over de borden.
  • Schep per bord een eetlepel crème fraîche op de tagliatelle.
  • Strooi wat fijngesneden groen van de bosui over de crème fraîche en de witloftagliatelle.
  • Eet smakelijk!

TIP
Eet u liever vegetarisch? Vervang dan de spekreepjesjes in de witloftagliatelle door de lekkere baconreepjes van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail