Witlofwrap

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, maar ook lekkere hapjes voor bij de borrel, zoals bijvoorbeeld deze witlofwrap. Lekker, gezond en in een handomdraai klaar.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve deze witlofwrap, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
2 stronkjes witlof
4 tortillawraps
4 grote plakken yorkham
kuipje roomkaas
balsamicoazijn
BEREIDING
 
  • Was de witlof en pel de blaadjes van de stronkjes.
  • Smeer de tortilla’s in met kruidenkaas.
  • Giet hier een klein scheutje balsamicoazijn overheen.
  • Leg de ham er bovenop.
  • Verdeel de witlofblaadjes over de tortilla’s.
  • Rol de tortilla’s op.
  • Snijd de tortilla’s in stukjes van circa 1,5 cm breed.
  • En klaar is uw witlofwrap.
  • Lekker bij de borrel, het pilsje of het wijntje!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail