Zalmpakketje met bleekselderij, tomaat en verse kruiden

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Zalmpakketje met bleekselderij, tomaat en verse kruiden, mmmmmm. Ieder ingrediënt op zich is al lekker, maar in combinatie overheerlijk. Maken dus, dit heerlijke recept voor een zalmpakketje met bleekselderij.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
8 middelgrote aardappelen
4 stengels bleekselderij
250 gram cherrytomaatjes
1 citroen
2 takjes basilicum
2 takjes tijm
4 kleine takjes rozemarijn
4 zalmfilets van ongeveer 100 gram
olijfolie
3 theelepels paprikapoeder
zout en peper
BEREIDING
 
    Aardappelen
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil en snijd de aardappels in niet al te grote brokken.
  • Zet de aardappelen onder water en kook ongeveer 5 minuten.
  • Dep ze droog met keukenpapier en schep de brokken in een ovenschotel.
  • Maak op smaak met zout, peper en 2 theelepels paprikapoeder.
  • Voeg wat olijfolie toe en hussel goed oor elkaar zodat iedere brok aardappel een dun laagje olijfolie heeft.
  • Zet de schotel in de oven en bak in ongeveer 15 minuten krokant.
  • Schep tussentijds de aardappelen een paar keer om.
  • Zalmpakketje met bleekselderij

  • Was de citroen, droog hem af en rasp de schil op een fijne rasp.
  • Snijd de citroen daarna in plakjes.
  • Knip 4 stukken bakpapier van 40 bij 40 cm.
  • Wrijf de zalmfilets stevig in met zout, (versgemalen) zwarte peper, paprikapoeder en geraspte citroenschil.
  • Leg daarna de zalmfilet in het midden van de stukken bakpapier.
  • Verdeel de plakken citroen over de zalmfilet.
  • Leg op iedere filet een takje rozemarijn.
  • Was en snijd de bleekselderij in stukjes van 1 centimeter en doe in een kom.
  • Halveer de cherrytomaatjes en voeg bij de bleekselderij.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en de tijm en hak fijn.
  • Meng de groenten met de fijngehakte kruiden en verdeel dit mengsel over de zalmfilets.
  • Druppel over elk pakketje 1 eetlepel olijfolie.
  • Sluit de pakketjes en knoop dicht met een touwtje.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat bak in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail