Zoet-zure zuurkoolsalade met mais, rozijnen, ananas en mandarijn

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zoet-zure zuurkoolsalade met mais, rozijnen, ananas en mandarijn?

Deze zoet-zure zuurkoolsalade is makkelijk en snel klaar te maken. Als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of in combinatie met lekker brood ook heerlijk als lunch.

INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
1 klein blikje mais
250 gram rozijnen
1 blikje ananas of verse ananas
2 mandarijnen of 1 klein blikje mandarijnen
1 eetlepel olijfolie
beetje zuurkoolsap
1 eetlepel honing
1 theelepel kerrie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Doe de rozijnen in een kommetje met wat water en laat wellen.
    Roer af en toe om.
  • Laat mais, ananas en mandarijnen uitlekken.
  • Snijd de ananas in blokjes.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd iets fijner.
  • Maak nu de dressing aan
  • Meng olijfolie, honing, kerrie en een scheutje zuurkoolsap en klop dit goed door elkaar.
  • Maak op smaak af met peper en zout, en eventueel wat knoflook.
  • Meng de dressing door de zuurkool.
  • Voeg mais, rozijnen, ananas en mandarijnen toe.
  • Meng de zuurkoolsalade nogmaals goed door elkaar.
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.
     
    Eventueel kunt u om de zoet-zure zuurkoolsalade nog wat zoeter te maken, uitgelekt vruchtensap gebruiken voor de dressing, in plaats van zuurkoolvocht. En/of een beetje honing toevoegen aan de dressing.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail