Zoete aardappel-broccolikoekjes. Vitaminebom voor kinderen

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Zoete aardappel-broccolikoekjes. Kinderen zijn er gek op, maar zij zijn echt niet de enigen. Het is wel een hele goede manier om kinderen te leren houden van ‘gezond’. Van broccoli weet zo langzamerhand iedereen dat het supergezond is, maar zoete aardappels hebben ook heel wat te bieden.
Zoete aardappel zit namelijk bomvol vitamine A en C, bevat calcium, magnesium en kalium, en heeft maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Dus laat uw kinderen maar lekker dooreten van deze heerlijke koekjes.

Probeer, behalve deze zoete aardappel-broccolikoekjes., ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
250 gram zoete aardappel
200 gram broccoli
1-2 teentjes knoflook
150 gram boekweitmeel
2 eieren
1 theelepel kurkuma
zout en peper
BEREIDING
 
  • Rasp de broccoli en de zoete aardappel of maak fijn in de keukenmachine.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg het meel toe en meng goed.
  • Snipper de knoflook en voeg toe.
  • Voeg de kurkuma toe.
  • Doe nu de groenterasp erbij en meng goed.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Verwarm wat olijfolie of kokosvet in een koekenpan.
  • Bak de zoete aardappel-broccolikoekjes aan weerszijden mooi bruin.
  • Smullen maar!

TIP
De zoete aardappel-broccolikoekjes zijn erg lekker met een yoghurt-knoflooksausje.


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail