Zoete couscous met pruimen, nectarines, sinaasappel en rozijnen

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

De meeste mensen gebruiken couscous alleen maar als alternatief voor pasta, rijst of aardappelen. Maar couscous leent zich ook uitstekend voor lekkere desserts, zoals dit recept voor zoete couscous met vers en gedroogd fruit. Het handige van couscous is dat het in een mum van tijd klaar is en dat u er nauwelijks werk aan hebt. Handig om in huis te hebben, zodat u altijd in een vloek en een zucht een maaltijd of dessert kunt maken voor onvoorziene gasten. Probeer deze zoete couscous eens, echt lekker.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
225 gram couscous
1 sinaasappel
2 nectarines
85 gram rozijnen
85 gram gedroogde pruimen
750 ml halfvolle melk
8 eetlepels kwark
BEREIDING
 
  • Snijd de gedroogde pruimen in fijne stukjes en rasp de sinaasappelschil.
  • Doe de couscous in een grote kom en voeg de rozijnen, pruimen en sinaasappelschil toe. Meng goed.
  • Giet de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • Giet de hete melk over het couscousmengsel en roer goed door.
  • Dek de kom dan af met folie of met een opgevouwen schone theedoek.
  • Laat ongeveer 10 minuten weken totdat de couscous dik is geworden en alle melk is opgenomen.
  • Was ondertussen de nectarines, halveer, verwijder de pit en snijd in schijfjes.
  • Schep de couscous in kommen en leg de schijfjes nectarine er bovenop.
  • Schep er wat kwark overheen.
  • Smullen maar!
  • TIPS
    In plaats van rozijnen en pruimen kunt u ook andere soorten gedroogd fruit gebruiken, zoals appels, abrikozen, cranberries of tutti frutti.
     
    Gebruik ook eens de fijngeraspte schil van grapefruit of citroen voor de variatie.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail