Zoete knolselderij

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze zoete knolselderij die u kunt serveren als bijgerecht of als tussendoortje. En niet onbelangrijk, kinderen vinden zoete knolselderij ook heerlijk, als lekkere en toch gezonde snack.
Probeer eens een aantal van onze knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
3 theelepels suiker
peterselie
25 gram boter
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Zet een pan water op en breng deze aan de kook.
  • Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken.
  • Voeg de plakken knolselderij toe aan het water en kook ze in 10-11 minuten gaar.
  • Schep af en toe om want de plakken blijven drijven en anders is de bovenste plak niet gaar genoeg.
  • Verwarm daarna een scheut olijfolie in een grote koekenpan.
  • Leg de plakken knolselderij naast elkaar in de pan.
  • Bak de plakken ongeveer 5 minuten aan 1 kant en draai ze daarna om.
  • Voeg het blokje boter toe.
  • Strooi ongeveer 1,5 theelepel suiker over de bovenkant van de plakken knolselderij.
  • Bak nog ongeveer 5 minuten en draai daarna de plakken knolselderij nogmaals om.
  • Bak de knolselderij nog ongeveer 1-2 minuten en de plakken zoete knolselderij zijn klaar.
  • Serveer de zoete knolselderij met een beetje zout en peper, en een beetje verse peterselie.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail