Zoete knolselderijfriet

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze zoete knolselderijfriet. Kinderen zijn er gek op. Dat is weer eens wat anders dan die gewone, alledaagse patatten. Het is zoet, maar er komt geen gewone suiker aan te pas. Gezond en lekker snoepen voor de kids!
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1/2 knolselderij
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels agavesiroop of honing
3 eetlepels tijm
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de halve knolselderij.
  • Snijd de knolselderij eerst in niet te dikke plakken van maximaal 1 cm.
  • Snijd vervolgens de plakken in repen van maximaal 1 cm.
  • Zorg ervoor dat de frieten ongeveer ongeveer even dik zijn, anders worden ze niet allemaal goed gaar.
  • Kook de frieten ongeveer 2 minuten in gezouten kokend water.
  • Maak in een kom de marinade van de overige hiernaast genoemde ingrediënten
  • Smeer de frieten hiermee in.
  • Leg de knolselderijfriet op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Bak de knolselderijfriet in ongeveer 18 minuten goudbruin en gaar.
  • Afhankelijk van de hoeveelheid frieten, moet je ze af en toe even omscheppen.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail