Zomerse salade met veldsla, aardbeien en geitenkaasballetjes

Sla wordt meestal rauw gegeten, maar eigenlijk alle sla leent zich ook heel goed voor koken, stomen, wokken, roerbakken en afhankelijk van de soort (alleen stevige sla) ook voor grillen. Probeer onze slarecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke gerechten.
Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zomerse salade met veldsla en aardbeien? Niet een alledaagse combinatie, maar erg lekker.

Variëren met slasoorten is niet alleen leuk en lekker, maar ook gezond. Hoewel alle slasoorten gezond zijn en vitaminen, mineralen en vezels bevatten, verschillen de elementen en de voedingswaarde per slasoort. Gevarieerd eten – ook met sla – is daarom gezond.
IJsbergsla bijvoorbeeld bevat veel vezels, maar erg weinig vitaminen en mineralen. Frisée of krulandijvie is rijk aan nitraten en veldsla is rijk aan ijzer en vitamine A. De meest gegeten slasoort, de oude vertrouwde kropsla is rijk aan vitamine C, A, kalium, calcium en fosfor.
 .
Veel mensen gooien de buitenste, meest groene bladeren van de sla weg omdat ze wat harder en taaier zijn. Maar daarmee wordt meteen een groot deel van de waardevolle voedingsbestanddelen van de sla weggegooid. Zonde dus! U kunt beter de iets hardere bladen wat fijner snijden of scheuren, en dan mengen met de zachtere bladeren. Of even kort blancheren in kokend water. Een paar seconden is genoeg om het blad wat zachter te maken. Houd als stelregel aan dat hoe groener en donkerder een blad is, hoe rijker aan voedingsbestanddelen.

Deze zomerse salade met veldsla is, zoals de meeste salades, makkelijk en snel klaar te maken. Als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of in combinatie met lekker brood ook heerlijk als lunch.

INGREDIËNTEN
 
200 gram veldsla
250 gram aardbeien
1 eetlepel citroensap
200 gram zachte geitenkaas
50 gram pistachenootjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
snufje zwarte peper
BEREIDING
 
  • Hak de pistachenootjes fijn.
  • Maak kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de pistachenootjes.
  • Zet deze in de koelkast om op te stijven.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd in kwarten.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, honing, citroensap en wat zwarte peper.
  • Giet deze dressing over de sla.
  • Voeg de aardbeien toe.
  • Hussel de salade goed door elkaar.
  • Serveer met de geitenkaasballetjes er bovenop gedrapeerd.

Terug naar SLA recepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail