Zuurkool-makreelsalade

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zuurkool-makreelsalade?
 
Deze zuurkool-makreelsalade is ook heerlijk als lunch.

 
INGREDIËNTEN
 
Voor de salade
250 gram zuurkool
500 gram gerookte makreel
100 gram rucolasla
1 bosje radijs
1 appel
1 bakje cherrytomaatjes
kappertjes
 
Voor de vinaigrette
1 dl witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
3 stengels bosui
3 dl olijfolie
50 ml gembersiroop
peper en zout
 
Voor de croutons
(oud) brood
knoflook
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
     
    Vinaigrette
  • Snijd de bosui (stengels + uitjes) heel fijn
  • Meng de witte wijnazijn met de mosterd, gembersiroop en lenteui.
  • Giet langzaam de olie er doorheen, terwijl je blijft kloppen.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  •  
    Croutons

  • Neem het brood en pluk of snijd hier kleine stukjes van.
  • Laat deze goed drogen in de oven.
  • Besprenkel de croutons met een mengsel van olie, knoflook, peper en zout.
  • Bak daarna de broodstukjes af in een koekenpan.
  •  
    Zuurkool-makreelsalade

  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken.
    Je kunt eventueel de zuurkool een beetje fijner snijden.
  • Was alle overige groenten.
  • Snijd de radijs in dunne plakjes.
  • Haal alle graten uit de makreel.
  • Breek de makreel in stukjes.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Meng de sla met de makreel, tomaatjes, kappertjes, radijs en de appel.
  • Meng de vinaigrette er doorheen.
  • Strooi de croutons over de zuurkoolsalade met makreel.
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail