Zuurkool-omelet met ui

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze Zuurkool-omelet met ui?

Deze zuurkool-omelet is hartig, lekker en snel klaar. In combinatie met goed brood heeft u een heerlijke lunch.

INGREDIËNTEN
 
250 gram zuurkool
1 ui
50 gram boter of margarine
1 theelepels kummel
4 eieren
1 scheut melk (of water)
100 gram geraspte oude kaas
zout en peper
BEREIDING
 
  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd fijn.
  • Pel de ui en snijd ze fijn.
  • Verhit in een hapjespan 50 gram boter.
  • Bak de ui ongeveer 3 minuten op niet te hoog vuur.
  • Voeg de zuurkool toe.
  • Voeg peper, zout en kummel naar smaak toe.
  • Laat nog 10 minuten stoven op een laag vuur met het deksel op de pan.
  • Schep af en toe om.
  • Breek de eieren boven een kom.
  • Voeg melk, kaas, peper en zout toe.
  • Klop dit goed los met een vork.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
  • Schenk het eimengsel erin en laat uitvloeien.
  • Bak zachtjes op een laag vuur totdat de bovenkant bijna droog is.
  • Laat de omelet op een platte schaal glijden.
  • Giet het zuurkoolmengsel goed af en druk zo nodig het nog aanwezige overtollig vocht weg met een pollepel.
  • Verdeel het zuurkoolmengsel over de helft van de omelet.
  • Klap de zuurkool-omelet dubbel.
  • Eet smakelijk!
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail