Zuurkoolgoulash met tomaat, paprika, ui en salami

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze pittige zuurkoolgoulash?
Klinkt lekker toch? Dat is het dan ook!

INGREDIËNTEN
 
900 gram vastkokende aardappels
500 gram zuurkool
1 eetlepel vers gehakte peterselie
2 uien
4 tomaten
1 rode paprika
1 teentje knoflook
400 gram rundergehakt
of rul gehakt Vegetarische Slager
peper en zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 deciliter zure room
2 dl ongezoete room
1 dl water
150 gram salami (plak of worstje)

TIP
In plaats van salami kun je ook chorizo gebruiken, dat maakt de smaak van de zuurkoolgoulash iets pittiger.

Heb je liever een vegetarische zuurkoolgoulash?
Vervang dan het vlees door de heerlijke vleesvervangers van De Vegetarische Slager.
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

BEREIDING
 
  • Schil alvast de aardappels.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd iets fijner.
  • Pel de ui en snijd hem fijn.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de salami in dunne niet te lange reepjes.
  • Zet de aardappels op het vuur.
  • Rul het gehakt in een hapjespan of wok op een niet te hoog vuur.
  • Voeg de gesneden ui, tomaat en knoflook toe en meng goed.
  • Doe de gesneden paprika en de paprikapoeder erbij en bak deze even mee.
  • Voeg de uitgelekte zuurkool toe.
  • Voeg zure room, ongezoete room en water toe.
  • Meng de salami- of chorizoreepjes er doorheen.
  • Stoof de zuurkoolgoulash op een laag vuur gedurende 15 minuten.
  • Maak op smaak af met peper en zout.
  • Bestrooi de zuurkoolgoulash met de gehakte peterselie.
  • Serveer de zuurkoolgoulash met de aardappelen.
  • TIP
    In plaats van aardappels is zuurkoolgoulash ook lekker met aardappelpuree, rijst of granen.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail