Zuurkoolkroketjes met geraspte rookworst

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Zuurkool in een Hollandse stamppot is natuurlijk lekker, maar er is zoveel meer mee te maken om van te genieten. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zuurkoolkroketjes met rookworst?

 
INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
1 rookworst
500 gram kruimige aardappels
scheutje melk
klontje boter
2 eieren
paneermeel
BEREIDING
 
    Deze zuurkoolkroketjes met geraspte rookworst zijn zowel lekker als hapje tussendoor of als begeleidend gerecht bij een hoofdgerecht.
    Ook de meeste kinderen zijn gek op deze kroketjes.
     
  • Zuurkool laten uitlekken. (nooit wassen).
  • Snijd de zuurkool fijn zodat het niet meer draderig is.
  • Rasp de rookworst.
  • Kook de aardappels.
  • Pureer de aardappels bij voorkeur met een pureeknijper of stamper.
    N.B. Beter niet met staafmixer pureren, want voor je het weet is de puree behangerslijm geworden.
  • Voeg een scheut melk, een klont boter en 1 eigeel toe.
  • Meng het tot een stevige aardappelpuree.
  • Meng de geraspte rookworst en de zuurkool er doorheen.
  • Laat dit mengsel goed afkoelen in de koelkast.
  • Rol er daarna kroketjes van.
  • Zet 2 borden neer, 1 voor het losgeklopte ei, 1 voor het paneermeel.
  • Rol de kroketjes eerst door het losgeklopte ei.
  • Rol de zuurkoolkroketjes daarna door het paneermeel.
  • Herhaal deze 2 laatste stappen nog een keer en zorg dat de zuurkoolkroketjes rondom goed afgedekt zijn met paneermeel.
  • Verwarm het frituurvet tot 180 graden.
  • Bak de zuurkoolkroketjes goudbruin in de frituur(± 4 min.).

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail