Zuurkoolkroketjes met spekjes

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Zuurkool in een Hollandse stamppot is natuurlijk gewoon lekker, maar er is zoveel meer mee te maken om van te genieten. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zuurkoolkroketjes met spekjes?
 
Bent u vegetariër of wilt u gewoon wat minder vlees eten? Vervang dan de spekjes in de zuurkoolkroketjes door de overheerlijke bacon van De Vegetarische Slager. Groenteboer Marco heeft alle Vegetarische Slagerproducten op voorraad.

 
INGREDIËNTEN
 
500 gram kruimige aardappelen
250 gram spekjes
800 gram  zuurkool
klontje boter
scheutje melk
bloem
eieren
broodkruim of paneermeel
BEREIDING
 
    Deze zuurkoolkroketjes met spekjes zijn natuurlijk altijd lekker als hapje tussendoor of als lunchgerecht. De zuurkoolkroketjes met spekjes zijn echter vrij voedzaam. In combinatie met een lekker roerbak groentemix-gerecht en lekker fruit als toetje, kunt u ook snel een heerlijk, eenvoudig te maken, maar niet-alledaags diner bereiden.
     
  • Zuurkool laten uitlekken. (nooit wassen).
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pureer de aardappelen met een scheut melk en een klont boter.
    Pureer de aardappels bij voorkeur met een pureeknijper of stamper. Een staafmixer gaat zo snel dat voordat je het in de gaten hebt, je puree behangerslijm is geworden.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zuurkool fijn zodat het niet meer zo draderig is.
  • Meng de zuurkool door de aardappelpuree.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant.
  • Laat de spekjes uitlekken in een zeefje of op keukenpapier.
  • Maal de uitgelekte spekjes in een keukenmachine of met staafmixer tot fijn gruis.
  • Meng het spekgruis door de puree.
  • Spuit daarna met een spuitzak lange slierten van ongeveer 1,5 centimeter doorsnede op een plank.
  • Snijd de slierten in kroketjes van ongeveer 4 centimeter lang.
  • Zet 3 borden neer om de kroketjes doorheen te rollen. 1 Bord voor de bloem, 1 bord voor losgeklopt ei, 1 bord voor paneermeel of broodkruim.
  • Rol de kroketjes eerst door de bloem.
  • Rol de kroketjes daarna door het losgeklopte ei.
  • Rol de kroketjes vervolgens door paneermeel of broodkruim. Zorg dat er overal paneermeel op de kroketjes zit.
  • Rol ze vervolgens nog een keer door het ei en de broodkruim.
  • Rol de kroketjes na en zorg dat de broodkruim goed vastzit.
  • Verwarm het frituurvet tot 180 graden.
  • Bak de zuurkoolkroketjes goudbruin in de frituur(± 4 min.).

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail