Zuurkoolsalade met olijven, feta en zongedroogde tomaten

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zuurkoolsalade met olijven, feta en zongedroogde tomaten?
 
Deze zuurkoolsalade met olijven, feta en zongedroogde tomaten is makkelijk en snel klaar te maken en supergezond. Als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of in combinatie met lekker brood ook heerlijk als lunch.

 
INGREDIËNTEN
 
250 gram zuurkool
2 eetlepels gehakte peterselie
100 gram zwarte olijven
100 gram feta
8 zongedroogde tomaten op olie
1 dl honing
2 theelepels paprikapoeder
3,5 dl olijfolie
BEREIDING
     
    Dressing
  • 0,5 dl olijfolie verwarmen in een pan op laag vuur.
  • Paprikapoeder toevoegen en kort mee verwarmen.
  • Voeg de honing toe en laat smelten.
  • Meng goed met een garde.
  • Beetje voor beetje 3 dl olijfolie toevoegen, onder voortdurend kloppen met de garde.
  • Is de dressing iets te dik? Voeg dan wat water toe.
  •  
    Zuurkoolsalade

  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd iets fijner.
  • Snijd tomaten en olijven in plakjes.
  • Pluk de blaadjes peterselie van de stengel.
  • Hak de blaadjes peterselie iets fijner.
  • Meng olijven, zongedroogde tomaten, feta en de helft van de peterselie door de zuurkool.
  • Voeg de dressing toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel de zuurkoolsalade over de borden.
  • Strooi de resterende peterselie er overheen.
  • Druppel nog een beetje dressing over de zuurkoolsalade.
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail