Zuurkoolstamppot met pompoen en prei uit de oven

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten.
Wat dacht u bijvoorbeeld van deze lekkere en gezonde zuurkoolstamppot met pompoen en prei uit de oven? Klinkt lekker toch? Dat is het dan ook!

INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
1 pompoen
2 prei
1 rode ui
een handjevol verse koriander
1 bouillonblokje
200 ml water
olijfolie
peper en zout
oude geraspte kaas
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Maak bouillon van 200 ml water en bouillonblokje.
  • Schil de pompoen en snijd in stukjes.
  • Was de prei en snijd in ringen.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Fruit de ui in een hapjespan in wat olijfolie.
  • Voeg zuurkool en bouillon toe.
  • Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bak de prei een paar minuten in een koekenpan.
  • Kook de pompoen in 15 minuten in een aparte pan.
  • Voeg zout en peper toe aan de pompoen.
  • Giet de pompoen af.
  • Giet de zuurkool af.
  • Maak een stamppot van pompoen, prei, zuurkool, koriander en een beetje olijfolie.
  • Doe de stamppot in een ovenschaal.
  • Strooi er royaal oude geraspte kaas overheen.
  • Laat de zuurkoolstamppot nog 25 minuten in de oven garen.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail