Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten.
Wat dacht u bijvoorbeeld van deze lekkere en gezonde zuurkoolstamppot met pompoen en prei uit de oven? Klinkt lekker toch? Dat is het dan ook!
500 gram zuurkool
1 pompoen
2 prei
1 rode ui
een handjevol verse koriander
1 bouillonblokje
200 ml water
olijfolie
peper en zout
oude geraspte kaas
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
- Maak bouillon van 200 ml water en bouillonblokje.
- Schil de pompoen en snijd in stukjes.
- Was de prei en snijd in ringen.
- Pel de ui en snijd fijn.
- Fruit de ui in een hapjespan in wat olijfolie.
- Voeg zuurkool en bouillon toe.
- Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak de prei een paar minuten in een koekenpan.
- Kook de pompoen in 15 minuten in een aparte pan.
- Voeg zout en peper toe aan de pompoen.
- Giet de pompoen af.
- Giet de zuurkool af.
- Maak een stamppot van pompoen, prei, zuurkool, koriander en een beetje olijfolie.
- Doe de stamppot in een ovenschaal.
- Strooi er royaal oude geraspte kaas overheen.
- Laat de zuurkoolstamppot nog 25 minuten in de oven garen.
- Eet smakelijk.









