Zuurkooltaart met ui, perzik en cashewnoten

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze zoete maar pittige vegetarische zuurkooltaart met ui, perzik, cashewnoten, eieren, kwark en kerrie?
Deze zuurkooltaart is eenvoudig klaar te maken. Lekker als snack, als lunch of als dessert.

INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
2 uien
1 blikje perziken
100 gram ongezouten cashewnoten
2 eieren
250 gram magere kwark
5 velletjes filodeeg
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerrie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Laat de deegplakjes ontdooien.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Druk het overtollige vocht uit de zuurkool met een pollepel.
  • Snijd of knip de zuurkool fijn.
  • Laat de perziken goed uitlekken en snijd in dunne schijfjes.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui 5 minuten zachtjes met de kerrie.
  • Schep de zuurkool in gedeelten bij de ui en verwarm mee.
  • Voeg perzikschijfjes en cashewnoten toe en warm het geheel goed door.
  • Roer de eieren los in een aparte kom en schep de kwark er doorheen.
  • Voeg peper en kerrie toe en schep dit ei-kwarkmengsel door de zuurkool.
  • Zet de kom even opzij (niet meer op het vuur zetten).
  • Kwast een ronde springvorm in met olie en bekleed hem met de plakken filodeeg.
  • Kwast daarna nog eens de deeglaagjes in met olie.
  • Schep de vulling erin en plaats de bakvorm in de oven.
  • Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten bruin en knapperig.
  • Controleer na ± 25 minuten of de zuurkooltaart niet te bruin wordt.
  • Is dat het geval, leg dan aluminiumfolie over de zuurkooltaart.
  • Eet smakelijk.
  •  
    TIP
    Wil je de zuurkooltaart nog wat pittiger hebben? Voeg dan een beetje sambal toe tijdens het fruiten van de ui.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail