Zuurkooltaartjes met dadels en (vegetarisch) spek

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze lekkere, hartige zuurkooltaartjes met dadels en spek?
Deze zuurkooltaartjes zijn eenvoudig klaar te maken, gezond en geschikt voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Lekker als snack, bij de lunch of als dessert.

INGREDIËNTEN
 
250 gram zuurkool
80 gram dadels
4 plakjes bladerdeeg
4 eieren
125 ml crème fraîche
80 gram geraspte oude kaas
100 gram katenspek
boter
peper

TIP
Liever vegetarische zuurkooltaartjes?
Geen probleem! Vervang het spek door de lekkere bacon van De Vegetarische Slager.
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de deegplakjes ontdooien.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Druk het overtollige vocht uit de zuurkool met een pollepel.
  • Snijd of knip de zuurkool fijn.
  • Snijd de dadels en de spek in smalle, korte reepjes.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche.
  • Meng de kaas er doorheen.
  • Voeg royaal peper toe.
  • Even proeven.
  • Vet 4 quichevormpjes in.
  • Bekleed de quichevormpjes met de plakjes deeg.
  • Snijd overhangend deeg langs de rand af.
  • Bak de deegbodems 5 minuten in het midden van de oven.
  • Ondertussen zuurkool, spek en dadels mengen.
  • Neem de quichevormpjes uit de oven.
  • Vul deze nu met het zuurkoolmengsel.
  • Giet daarna het eimengsel er overheen.
  • Bak de zuurkooltaartjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de zuurkooltaartjes warm.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail